Camping västkusten – Bästa campingplatserna längst västkusten 

några campare vid västkusten

Hav, skog, klippor, stränder. Västkusten är utan tvekan en kust som har allt. Ett utmärkt sätt att njuta av västkusten och allt kusten har att erbjuda är genom att campa. Genom att campa kan du komma ännu närmare naturen och njuta av en stor frihet.  

Längs västkusten kan du njuta av flera olika campingar, intill hav såväl som sjöar. Camping västkusten passar för alla typer av personer, åldrar och konstellationer. Familjesemester, parhelg, resa med kompisgänget eller för att fira in pensionen. Att campa på västkusten är alltid rätt! 

Oavsett tillfälle och önskemål finns det en camping västkusten som passar för dig. Här har vi samlat våra bästa tips för att campa på västkusten samt de bästa campingställena. 

Camping västkusten – populära områden att campa i 

Västkusten sträcker sig längs kusten mot Skagerrak och Kattegatt. Det är främst landskapen Bohuslän, Västergötland och Halland som man syftar på när man pratar om västkusten. Även den nordvästra kusten i Skåne kan räknas med. 

På västkusten finns det en mängd populära områden som är populära att campa på. Några av de mest populära områdena är:

Camping västkusten – Populära campingplatser 

För dig som vill njuta av det bästa som västkusten har att erbjuda gäller det att välja rätt campingplats. Här nedan kan du hitta flera populära campingplatser som erbjuder trevliga upplevelser för alla typer av besökare och åldrar. 

Lagunen Camping & Stugor 

Lagunen Camping & Stugor erbjuder en idyllisk camping i Strömstad. Campingplatsen är vackert beläget precis intill havet och du har möjlighet att bo i din husvagn, husbil eller tält. Om du hellre vill bo inomhus finns det dessutom charmiga stugor och glamping att ta del av. 

Lagunen Camping & Stugor erbjuder massvis med aktiviteter såväl som bekvämligheter, för att din upplevelse ska vara så härlig som möjligt. 

Address:

Skärsbygdsvägen 40

452 97 Strömstad

https://www.lagunen.se

Seläter Camping

Seläter Camping är en familjevänlig och naturnära campingplats i Strömstad. Här bor du i närheten av skogen, havet och västkustens vackra skärgård. Om du är ute efter en lugn och fridfull upplevelse är detta verkligen platsen för dig. 

Det finns vackra ytor för dig att campa med både husvagn och husbil. Det finns dessutom en restaurang och flera aktiviteter tillgängliga i närheten av din campingplats. 

Address:

Seläter Camping & Stugor i Strömstad

452 90 Norrkärr

https://www.selater.se

Fjällbacka camping

Om du är ute efter natur och kultur är Fjällbacka Camping platsen för dig. Campingplatsen ligger mellan vackra klippor och ligger i närheten av en badplats med både klippor och sandstrand. 

Här kan du parkera din husbild eller husvagn och njuta av vackra solnedgångar och den härliga, bohuslänska naturen på nära håll. 

Address:

Sälviksvägen 70

457 40 Fjällbacka 

https://fjallbackacamping.se

Sotenäs camping

Om du vill uppleva Smögen genom att campa är Sotenäs Camping en utmärkt campingplats. Här kan du njuta av lugnet i antingen tält, husvagn eller husbil. Sotenäs är en familjär camping där det bland annat bakas färskt bröd i receptionen varje morgon! 

På Sotenäs Camping kan du ta del av en riktigt vacker utsikt, enastående solnedgångar och ett eget klippbad i närheten. 

Address:

Sotenäs camping

456 44 Väjern

https://sotenascamping.se

Åsa camping och havsbad

Åsa camping och havsbad är en campingplats i närheten av Göteborg, som bjuder på en idyllisk upplevelse precis vid havet. 

Härifrån kan du både ta del av fartfyllda dagar i Göteborgs stad och njuta av den familjära atmosfären på campingen. Närhet till stadens puls kombinerat med lugn och ro – så skulle man kunna beskriva Åsa camping och havsbad med en mening. 

Address:

Stora Badviksvägen 10

 439 53 Åsa

https://www.asacamping.se

Askeviks Camping & Stugor

Letar du efter en campingplats vid Vänern med vackra solnedgångar? Då är Askeviks Camping & Stugor platsen för dig! Här finns det möjlighet att parkera din husvagn eller husbil vid en fin campingplats. Det finns även stugor tillgängliga för uthyrning om du skulle önska att hyra stuga istället. 

För dig som är intresserad av att cykla kommer du uppskatta Askeviks Camping  

och deras cykeluthyrning. Här kan du hyra cyklar för att möjliggöra en trevlig cykelsemester längs Göta Kanal bland annat! 

Address: 

Sjötorp Askevik 62

540 66 Sjötorp

https://www.askevik.com

Vallsnäs Camping

Vallsnäs Camping ligger vackert beläget vid sjön Unnen. Det är den perfekta destinationen för dig som vill bo nära skog och vatten på en familjecamping. 

Här kombineras lugn och ro med möjlighet till äventyr. På campingen finns det nämligen flera aktiviteter tillgängliga som minigolf, kanot och SUP. Det finns dessutom en härlig restaurang och en bastu att njuta av!  

Address:
Vallsnäs Camping

314 52 Unnaryd

https://www.vallsnascamping.se

Rosendals Camping

Rosendals camping är en liten, familjevänlig camping som ligger mellan Falkenberg och Varberg. Här kan du bo i din husvagn, husbil eller tält, och njuta av en rad olika bekvämligheter på området. Dessutom kan du med en kort promenad befinna dig vid havet! 

Address: 

Rosendalsvägen 22

 311 98 Glommen

https://camping.se/sv/campingar/2845/Rosendals-Camping

Marsstrand Familjecamping

Marstrand Familjecamping är precis som namnet avslöjar en familjecamping i Marstrand. Här har du närhet till allt du kan tänkas behöva och möjlighet till flera roliga aktiviteter. Det finns bland annat en barnvänlig badstrand endast 100 meter från campingplatsen. 

Om du letar efter en bra camping västkusten att ta med familjen till med är Marstrand Familjecamping sannerligen ett bra alternativ. 

Address

Långedalsvägen 16

442 66 Marstrand

https://www.marstrandscamping.se/hem

Siviks Camping 

Siviks Camping är en riktig liten campingpärla på Västkusten! Detta är den perfekta campingplatsen för dig som gillar att sola, bada och fiska. 

Närheten till en långgrund sandstrand, vackra klippor och havet gör det till en svårslagen destination. Campingtomterna som finns tillgängliga att hyra har dessutom en otrolig utsikt över havet! 

Address:

Träleberg 172

453 92 Lysekil

https://www.sivikscampinglysekil.se

Haverdals Camping 

På Haverdals Camping kan du njuta av lugn och ro, kombinerat med bad och äventyr. Detta är en familjevänlig camping där det finns flera roliga aktiviteter och bekvämligheter för dig som önskar att campa. 

Campingplatsen är belägen mellan Halmstad & Falkenberg och ligger ungefär 10 minuter från stranden. 

Address:

Haverdalsvägen 62

305 71 Haverdal

https://haverdalscamping.se

Njut av camping längs västkusten!

Utforska det härliga campinglivet längs västkusten på någon av alla trevliga campingplatser som finns tillgängliga. Det finns allt från små gömda pärlor till stora, välkända campingplatser. 

Packa in i husbilen eller husvagnen och ge dig iväg för en oförglömlig campingsemester på Västkusten!